Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Erik ve Kayısılı Kuzu Kol Fırın

Erik ve Kayısılı Kuzu Kol Fırın

kuzu

 

Erik ve Kayısılı Kuzu Kol Fırın Malzemeler:

300-350 gramlık kemikli kuzu kol

1 paket taze kekik

1 paket taze rezene

1 paket kereviz sapı

100 gram kuru kayısı

100 gram kuru erik

Zeytinyağı

Tuz, karabiber

150 gram kuru soğan

100 gram havuç

70 gram tereyağı

Dip Sosu İçin:

100 gram kırmızı pancar

150 ml. et suyu

Tuz, karabiber

50 gram tereyağı

 

Erik ve Kayısılı Kuzu Kol Fırın Hazırlanışı

Kemikli kuzu kol parçalarını zeytinyağı, taze kekik, karabiber ve sarımsakla minimum 2 saat marine edin. Kızartma tenceresi yada tavaya zeytinyağı, havuç, kereviz sapı, taze rezene ve kuru soğanı ekleyin. Daha sonra marinedeki kuzu kolları ilave ederek mühürleyin. Her tarafı kızardıktan sonra bir miktar su koyarak yarım saat pişmeye bırakın.

Kalan suyu süzdürüp tereyağı ve tuz ekleyin. Pişen kuzu kolları fırın tepsisine alıp üzerine hazırladığınız sosu, kırmızı erik ve kayısıları, bir miktar da taze kekik eklenyin. Üstü kapalı bir şekilde 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika çektirin.

Sos için; Kırmızı pancarları robottan geçirerek ayrı bir tavada tereyağı, tuz ve et suyu katıp soteleyerek bir dip sos elde edin. Servis tabağına dip sosu koyun, fırından çıkardığınız kuzuları kemiğinden ayıklayıp, erik ve kayısılarla birlikte tabağa koyun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir