Ana Sayfa » Tarifler » Kesme Tepsi Şac Oruğu

Kesme Tepsi Şac Oruğu

kesme-tepsi-sac-orugu

Kesme Tepsi Şac Oruğu Malzemeler:

400 gram karışık dana ve kuzu kıyması (tercihen orta yağlı)

750 gram ince bulgur (tercihen koyu renk olandan)

100 gram kıyılmış soğan

60 gram tereyağı

120 gram çekilmiş ceviz içi

30 gram zeytinyağı

70 gram tatlı biber salçası

1 demet maydanoz

40 gram un

Yeteri kadar pul biber, kimyon, nane ve tuz

 

Hazırlanışı:

Köftenin iç malzemesi için; tencereyi orta sıcaklıkta ısıtın. Kıyılmış soğanı ve 200 gram kıyma karışımını ekleyin. Sulandırmadan kavurun. Ocaktan alın. Tuzu, karabiberi, kıyılmış taze yeşillikleri ve ceviz içini ekleyip tatlandırın. Oda ısısında ılınmaya bırakın.

Ayrı bir tencerede öncelikle yağları ısıtıp salçayı kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyin. Karıştırıp sıcak su ilave edin. Ocaktan alın. 10 dakika bekleyin.

Kalan 100 gram kıyma ile robotta 1 dakika kadar çevirin.

Elde ettiğiniz hamura un ekleyin. Tekrar karıştırıp hamur kıvamına getirin. Hamuru tezgahın üzerine alın. Merdane yardımı ile hamur açar gibi 3 cm kalınlığında açın. Yağlanmış olan tepsiye eşit olarak yayın. Önceden kavurduğunuz kıymalı karışımı da üzerine dağıtın. Bir kat daha hamur kıvamında olan bulguru yayın. Üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

İsteğe bağlı olarak közlenmiş sebzeler, kokulu taze baharatlar doğrayıp harmanlayın. Dilimlediğiniz sac oruğunun yanında dekoratif bir şekilde yerleştirerek sunumunuzu tamamlayın.

OKU ➤  Sac Oruğu Tarifi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir