Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Acılı Bulgur Pilavlı Hamsi Kapama

Acılı Bulgur Pilavlı Hamsi Kapama

54

Acılı Bulgur Pilavlı Hamsi Kapama Malzemeler:

> 1 kilo hamsi > 1 adet kuru soğan

> 4 adet çarliston veya dolmalık biber

> 3 adet domates > 1 demet dereotu

> 1 demet maydanoz > 1 demet taze nane

> 1 çorba kaşığı biber salçası (acı olursa daha lezzetli olur)

> Karabiber, tuz, pul biber ve bir tutam kuru nane

> 400 gram pilavlık bulgur

Acılı Bulgur Pilavlı Hamsi Kapama Hazırlanışı:

Öncelikle hamsileri güzelce temizleyip kılçıklarını çıkarın. Ocağa bir tencere koyup biraz tereyağı ve sıvı yağ dökerek soğanları hafifçe kavurun. Biberi, salçayı ekleyip suyunu ayarlayın ve kaynayınca yıkadığınız bulguru ekleyin. Suyunu çekmeye yakın; ince doğranmış maydanoz, nane ve dereotunu ilave edip karıştırın. Baharatlarını zevkinize göre ayarladıktan sonra demlenmeye bırakın. Yuvarlak bir çorba kasesinin iç kısmına hamsileri güzelce dizin, ortasına yaptığınız pilavdan doldurun ve üstünü yine hamsiyle kapatın. Fırın tepsinize yavaşça ters çevirin, dağıtmadan aynı işlemi bütün hamsilere uygulayın. 180 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 10 dakika süreyle pişirin. Yanında güzel bir salata ile servis yapın. Tercih ederseniz; altına sarımsaklı, hafif acılı domates sosla da sunabilirsiniz. Bu sos hamsinize farklı bir tat katacaktır…

OKU ➤  Kızartma Sulusu ve Pilavı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir