Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Ayva Reçeli

Ayva Reçeli

ayva

 

Ayva Reçeli Malzemeler:

1,5 kilo ayva

1-2 adet tarçın çubuğu

2-3 adet karanfil

1,5 kilo toz şeker

1 tatlı kaşığı limon suyu

 

Ayva Reçeli Hazırlanışı:

Ayvaları yıkayıp kurulayın. Önce çekirdekli kısmını ayırın ki pişerken jölemsi kıvamı elde edelim.

Ayvaların çekirdekli kısımlarından kalan kısmını kabuğunu soymadan, zar şeklinde doğrayın.

Küp doğradığınız ayvaları geniş bir tepsiye yayın ve kararması için oda ısısında 2 saat kadar bekletin.

İyice karardığından emin olduğunuz ayvaları tencereye aktarın. Çekirdekli ayva küplerini, tarçın çubuklarını ve karanfil tanelerini ekleyin. Üzerini geçmeyecek kadar su ilave edin.

Ayvaları orta ateşte 20 dakika kaynatın. 20. dakikada şekeri ekleyin. Ateşi kısın, yarım saat kadar pişirin. Ocaktan almaya bir dakika kala limon suyunu ilave edin. Ayva reçelini ocaktan alın, kapağı açık kalacak şekilde bir gün boyunca oda ısısında bekletin. Daha sonra kavanozlara aktarıp kapağını sıkıca kapatın. Ayva reçeliniz hazırdır.

 

Huriş’in notları:

 

Ayvaya jölemsi kıvamı veren çekirdek yataklarıdır, çekirdek yataklarını ayvaları pişirirken içine atın, daha sonra içinden alabilirsiniz.

 

Ayva reçelinin şeker miktarını yarı yarıya indirip tatlısını da hazırlayabilirsiniz. Tatlısını hazırlarken ayvaları daha iri doğrayabilirsiniz. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir