Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Borş Çorbası

Borş Çorbası

bors-corbasi

Borş Çorbası Malzemeler:
• 2 adet orta boy patates
• 2 adet pancar
• 2 adet domates
• 1 adet havuç
• 1 adet soğan
• 200 gram lahana
• 2 diş sarımsak
• 1 adet defne yaprağı
• Tuz, karabiber
• 1 çay kaşığı toz şeker
• 1 çorba kaşığı sirke
• 1 adet limonun suyu
• Ay çiçek yağı

Borş Çorbası Hazırlanışı:
Patateslerin kabuğunu soyup geniş bir tencereye aktarın. Lahana ile birlikte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pancarları ve havucu küp şeklinde kesin, sarımsakları soyup havanda ezin.
Geniş bir tavada 2 çorba kaşığı ay çiçeği yağını ısıtın. Zar şeklinde doğranmış soğan ile havucu 5 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurun. Daha sonra sırasıyla; zar şeklinde doğranmış pancarı, domatesi, sirkeyi ve şekerin yarısını ilave edin. Orta ateşte 10 dakika pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip birkaç taşım daha kaynattıktan sonra doğranmış çiğ sebzeleri, defne yaprağını, havanda ezilmiş sarımsakları, sirkeyi ve limon suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayınca ocaktan alın. Çorbayı servis tabağına paylaştırın. İsteğe göre yoğurt, krema ve kıyılmış maydanozla servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir