Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Buğdaylı ve Kremalı Çorba

Buğdaylı ve Kremalı Çorba

Bugdayli-Corba

Buğdaylı ve Kremalı Çorba Malzemeler:

> 1 çay bardağı buğday

> 1 büyük kase yoğurt

> 1 adet yumurtanın sarısı

> 2 tatlı kaşığı un

> 1 kahve fincanı krema

> Tuz, nane, kırmızı pul biber

Hazırlanışı:

Buğdayı 1 saat kadar ılık suda bekletin, daha sonra süzüp tencereye alın. 1 litre kadar suyu ilave edip haşlamaya bırakın. Yoğurdu, yumurta sarısını, unu ve kremayı çukur bir kapta çırpma teli ile çırpın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan birkaç kaşık kadarını alıp ılıştırın. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı kaynayan çorbanın içine yavaş yavaş ip gibi dökün. Bir yandan da çırpma teliyle iyice çırpın. Tuzunu ve baharatını ekleyip ocaktan alın. Sıcak sıcak servis yapın.

OKU ➤  Otlu Çörek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir