Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Cevizli ve Erik Püreli Kek

Cevizli ve Erik Püreli Kek

cevizli-erik-pureli-kek

Cevizli ve Erik Püreli Kek Tarifi

Cevizli ve Erik Püreli Kek İçin Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı esmer toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
2 su bardağı buğday unu
Yarım su bardağı tam buğday unu
Bir tutam tuz
1 su bardağı badem ince ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Erik Püresi İçin:
5 adet erik
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı su

Cevizli ve Erik Püreli Kek Hazırlanışı:
Erik püresi için; Erikleri rendeleyip tencereye alın. Tarçını ve suyu ilave edin. Erikler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Püreniz hazırdır. Yumurtalar ile şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Zeytinyağını, sütü ekleyin. Birkaç dakika daha çırpın. Erik püresini ilave edin. Hafifçe karıştırdıktan sonra elenmiş unu, bir tutam tuzu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Spatula ile karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Üzerine ayırdığınız iri çekilmiş ceviz içini serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin.

OKU ➤  Erikli Tart

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir