Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Çilekli Kafes Tart

Çilekli Kafes Tart

cilekli-kafes-tart

Çilekli Kafes Tart

Çilekli Kafes Tart için Malzemeler:
Yarım ölçü tatlı hamuru (tarifi kalp kurabiyede)
1 küçük kase çilek reçeli veya marmeladı (tercihen ev yapımı)
1 kahve fincanı iri çekilmiş ceviz içi
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Çilekli Kafes Tart Hazırlanışı:
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp az un serpilmiş tezgahın üzerinde, merdane yardımı ile açın. Orta boy (yarım avuç küçüklüğünde) ve çok yüksek olmayan, yağlanmış tart kalıplarına açtığınız hamurları elinizle bastırarak yayın. İçini reçel ve iri çekilmiş ceviz içi ile doldurun. Üzerini kafes şeklinde kapatmak için de yine aynı şekilde hamur açıp bıçak yardımı ile şeritler kesin ve fotoğraftaki gibi kafes şeklinde tamamlayın. Hazırladığınız tart hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine fırça yardımı ile yumurta sarısı ile pudra şekeri karışımından sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin. Fırından alın, ılık ılık veya soğuk servis yapın.

OKU ➤  Çilek yemek için 7 neden

Tavsiye

Çilek yemek için 7 neden

Çilek yemek için 7 neden Yazın müjdecisi çilek, manav tezgahlarında, pazarlarda yaygınlaşmaya başladı. Çocukların da …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir