Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Domates Çorbası

Domates Çorbası

1996

Malzemeler:

4-5 adet olgun domates

5 çorba kaşığı domates salçası (tepeleme)

1 çay bardağı ayçiçeği yağı

3 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı un

3,5 lt su

1 tatlı kaşığı karabiber (Tercihen tane karabiber)

1 tatlı kaşığı krema

Hazırlanışı:

Sıvı yağın yarısını tencerede ısıtıp kısık ateşte salçayı kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve tane karabiberleri ekleyin. Domatesler iyice eriyinceye kadar kavurmaya devam edin.

Ayrı bir tencerede sıvı yağı ısıtıp unu, un kararmayacak şekilde kavurun. Kavrulan una sıcak et suyunu veya sade suyu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca domatesli ve salçalı karışıma ekleyin. Çırpma teliyle sürekli çırparak kaynatın. Ocaktan alıp süzün. Tekrar tencereye aktarıp birkaç taşım kaynatın. 1 çay bardağı süt ile inceltilmiş kremayı, tereyağını ve damak tadınıza göre tuzu azar azar ekleyerek tatlandırın. İsteğe göre rendelenmiş kaşar peynirini serperek çorbanız soğumadan servis yapın.

OKU ➤  Emsan ’dan Bayramlıklar…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir