Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Dondurmalı İrmik Helvası

Dondurmalı İrmik Helvası

helva

Dondurmalı İrmik Helvası

(4 Kişilik)

 

Malzemeler

1 su bardağı irmik

1 su bardağı toz şeker

2 su bardağı süt yada 1 su bardağı süt + 1 su bardağı su

4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

4 yemek kaşığı çam fıstığı (arzu edilirse dövülmüş fındık yada ceviz tercih edilebilir)

Her kaseye 1 top sade dondurma

 

Hazırlanışı

Küçük bir sos tenceresine süt ve şekeri dökün. Şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Şeker eriyince şerbeti ocaktan alın. Yayvan bir tencereye tereyağını koyun, içine fıstıkları ekleyin ve soteleyin. Bir süre sonra irmiği katın. İrmiğin rengi koyulaşana kadar orta ateşte tahta bir kaşık yardımıyla karıştırmaya devam edin. İrmikler kehribar rengi alınca içine şekerli sütü dökün. İrmikler sütü çekinceye kadar helvayı pişirin. Pilav gibi üzeri göz göz olunca ocaktan alın ve 1-2 kez karıştırın. Tencerenin kapağı kapalı kalacak şekilde 10 -15 dakika demlenmeye bırakın.

Küçük bir kaseyi hafifçe ıslatın. Demlenip soğuyan irmikten bir kaç kaşık alıp kasenin yanlarına doğru bastırarak koyun. Orta kısmın çukur kalmasını sağlayın. Çukur kısma 1 top dondurmayı koyun ve üzerini irmikle kapatın. Kaseyi servis tabağına ters çevirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir