Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Elma Püreli Kek

Elma Püreli Kek

pureli-kek

Elma Püreli Kek Malzemeler:

> 4 adet yumurta
> 1 su bardağı pudra şekeri
> 1 çay bardağı zeytinyağı
> 1 çay bardağı su
> Yarım kavanoz elma püresi (3-4 yemek kaşığı dolusu)
> 2 su bardağı un
> 1 paket vanilyalı puding (toz halinde)
> 1 paket kabartma tozu
> 1 adet elma (üzerini süslemek için)

Elma Püreli Kek Hazırlanışı:

Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Zeytinyağını ve suyu ekleyin. 1 dakika daha orta devirde çırpmaya devam edin. Elenmiş unu, pudingi, kabartma tozunu ve elma püresini ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi birbirine yederin. Kek hamurunu yağlanmış kelepçeli kek kalıbına dökün. Üzeri için; Amasya elmasını kağıt gibi çok ince dilimleyin (sebze soyacağı ile deneyebilirsiniz) ve kek hamurunun üzerine yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir