Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Elmalı ve Tarçınlı Turta

Elmalı ve Tarçınlı Turta

turta

Elmalı ve Tarçınlı Turta Tarifi

Elmalı ve Tarçınlı Turta İçin Malzemeler:
2 adet yumurta
¾ su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı su
1 su bardağı Eriş Un Çok Amaçlı
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 adet büyük boy elma
1 çorba kaşığı tarçın

Elmalı ve Tarçınlı Turta Hazırlanışı:
Yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpın. Elenmiş Eriş Çok Amaçlı Unu, kabartma tozunu ekleyin. 1 dakika daha çırpın. Zeytinyağı ile suyu ilave edin. 1 dakika daha çırpıp iri çekilmiş ceviz içini ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Hamuru yağlanmış turta kalıbına (derin olmayan) dökün. Elmayı ince ince dilimleyip hamurun üzerine yerleştirin. Tarçını da serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 25-30 dakika pişirin. Fırından alın, soğuyunca isteğe göre dilimleyip vanilyalı dondurma eşliğinde servis yapın.

#ElmalıveTarçınlıTurta #turta #ElmalıveTarçınlıTurtaTarifi #ElmalıveTarçınlıTurtaİçinMalzemeler #ElmalıveTarçınlıTurtaHazırlanışı

OKU ➤  Meyveli Turta

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir