Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç

firin-sutlac

Fırın Sütlaç Tarifi

Fırın Sütlaç İçin Malzemeler:
1,5 çay bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı pirinç unu
1 litre süt
2-3 adet damla sakızı
Kavrulmuş fındık içi

Fırın Sütlaç Hazırlanışı:
Pirinci ve suyu tencereye aktarın. Pirinç suyunu çekinceye kadar kaynatın. Pirinç ununu, yarım bardak süt ile ezin ve bu karışımı kalan süt ile birlikte pirincin üzerine ekleyin. Pişirmeye devam edin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 6-7 dakika karıştırarak kaynatın. Şekeri ve havanda ezilmiş damla sakızını ekleyin. Birkaç dakika daha kaynatın. Ocaktan alın. Arada bir karıştırarak sütlacın ılınmasını sağlayın. Sütlacı ısıya dayanıklı toprak kaplara aktarın. Kapları hafif çukur bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin içini kapların dörtte bir hizasına gelecek kadar su ilave edin. Üstten ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, soğuyunca kavrulmuş fındıkla birlikte servis yapın.

OKU ➤  Fırında Mantı Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir