Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Fırında Brüksel Lahanalı Köfte

Fırında Brüksel Lahanalı Köfte

kofte

 

Fırında Brüksel Lahanalı Köfte Malzemeler

300 gram kıyma

Yarım çay bardağı pirinç

1 adet soğan

1 adet yumurta

1 diş sarımsak

Tuz

200 gram Brüksel lahanası (1 paket)

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

Karabiber

1.5 su bardağı su

Kuru kekik

 

Fırında Brüksel Lahanalı Köfte Hazırlanışı

Brüksel lahanasının dış kabuklarını soyup kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra 20 dakika derin dondurucuda bekletin. Bir kasede kıyma, pirinç, rendelenmiş soğan, yumurta, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Brüksel lahanalarını derin dondurucudan çıkartıp kıymadan parçalar kopartın, Brüksel lahanalarının etrafını saracak şekilde kapatın ve yağlanmış fırın kabına dizin.

Bir kasede salçaları, zeytinyağını, suyu ve kekiği karıştırıp köftelerin üzerine gezdirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatarak, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında köfteler pişene kadar kızartın. Servis tabağına alın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir