Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Fırında Bütün Bonfile

Fırında Bütün Bonfile

2

Fırında Bütün Bonfile  Malzemeler:

> 1000-1200 gramlık bütün bonfile

> 300 gram küp doğranmış bal kabağı

> 6 diş sarımsak

> 180 gram istiridye mantarı

> 1’er dal taze biberiye ve kekik

> 100 gram tereyağı > 50 ml. zeytinyağı

> Deniz tuzu

Fırında Bütün Bonfile Hazırlanışı:

Bütün bonfileyi tezgahın üzerine alın ve ısıya dayanıklı mutfak ipi ile sıkıca bağlayın. Büyük bir döküm tavayı ocağın üzerine alıp iyice ısıtın. Zeytinyağını tavaya döküp etin her tarafını birkaç dakika kadar mühürleyin. Taze otları ve tereyağını ilave edip etin her tarafını lezzetlendirin. Tereyağı ve otlarla lezzetlendirdiğiniz eti ısıya dayanıklı bir kaba aktarın, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, damak tadınıza göre pişirin. Garnitürü için; Küp şeklinde doğradığınız bal kabağını ve istiridye mantarlarını aynı tavada (Yağını temizlemeyin) kızartın. Sarımsakların tepelerini hafif keserek tereyağında birkaç dakika kadar kızartın. Bonfile pişince fırından alın. Bonfileyi pişirdiğiniz tepsinin içindeki suyu bir sos tenceresine aktarın, kaynatarak yoğunlaştırın; yani sos elde edin. Bonfileyi servis tabağına yerleştirin. Garnitürü ve sosuyla birlikte sıcak servis yapın. Şefin notu: Pişirme sürecini kaçırmamak için pişirme öncesi mutfağınızda tüm hazırlığınızı önceden planlayın.

Bir Yorum

  1. Merhaba ısıya dayanıklı mutfak ipi nerden bulabiliriz?Maile dönus yaparsanız cok sevınırım.Tesekkurler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir