Güllaç

gullac

Güllaç

(6 Kişilik)

Güllaç Malzemeler

100 gram güllaç

750 gram süt

150 gram toz şeker

100 gram ceviz veya fındık (file veya kırılmış)

5 gram gül suyu

Çilek veya nar (Üzerine dekor için)

Güllaç Hazırlanışı

Süte şekeri ilave ederek, orta derecede ısıtınız, ocaktan alınız, gülsuyunu ilave ediniz. Yayvan bir tepside, güllaç yapraklarını ıslatarak, başka bir tepsiye güllaç yapraklarını dizin. 6 yaprak sonra, ceviz veya file fındığı araya serpiştirin. Daha sonra bir 6 yaprak daha ıslatarak, üstünü tamamlayın. Başka bir tepsiyle üstünü kapatın ve yaklaşık 1 saat dinlendirin. Güllaç dinlendikten sonra; üstüne nar veya çilekle süsleyerek, servis edebilirsiniz.

#Güllaç #GüllaçTarifi #GüllaçMalzemeler #RamazanTatlıları #YemekZevki #YemekZevkiDergisi

OKU ➤  Yoğurtlu Tavuk

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir