Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Hindistancevizi Topları

Hindistancevizi Topları

hindistan-cevizi-toplari

Hindistancevizi Topları Malzemeler:

> 170 gram yoğunlaştırılmış süt
> 150 gram Hindistancevizi
> 50 gram kuvertür çikolata
> Süsleme şekeri

Yoğunlaştırılmış Süt İçin:
> 3 su bardağı yağlı süt
> 1 su bardağı esmer şeker
> Vanilya (isteğe bağlı)

Hindistancevizi Topları Hazırlanışı:

Yoğunlaştırılmış süt için; 3 bardak yağlı sütü ve esmer şekeri bir tencereye aktarın. İyice karıştırın. Orta ateşte arada bir karıştırarak sütün miktarı yarı yarıya azalana kadar devam edin. Süt koyulaşınca en son vanilyayı ekleyerek tatlandırın. Ocaktan alın, oda ısısında soğumaya bırakın. Yoğunlaştırılmış sütü bir kaba alın, üzerine Hindistancevizini ilave edip karıştırın. Elinize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Benmari usulü erittiğiniz çikolataya topları batırıp üzerine süsleme şekeri serpiştirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir