Horchata

Horchata

Horchata Tarifi

Horchata İçin Malzemeler:
4 su bardağı su
1 su bardağı baldo pirinç (basmati de kullanabilirsiniz.)
1 adet çubuk tarçın
3 adet kakule
1/3 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya özütü

Horchata Hazırlanışı:
Pirinci, tarçını ve kakuleyi su ile birlikte pirinç pişene kadar kaynatın. Pirinç pişince içine toz şeker ve vanilya özütünü ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Tarçını ve kakuleyi pirincin içinden alın, kalan karışımı rondodan geçirin. Çok yoğun olursa su veya süt ile inceltebilirsiniz. Bardaklara alıp buz ile servis edin. Afiyet olsun!

OKU ➤  2013’ün en tatlı yatırımı ‘Tatlıcı Tombak’

Bir Yorum

  1. Denedim biraz farklıydı, teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir