Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » İbik Çorbası

İbik Çorbası

ibik-corbasi

İbik Çorbası İçin Malzemeler                                               
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı süzme yoğurt

6 su bardağı su
Hamuru için;
1 su bardağı ERİŞ UN (Çok amaçlı)
1 adet yumurta
Tuz

Üzeri için;

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı nane

 

İbik Çorbası Yapılışı

  • Eriş Un’u,  yumurtayı,  tuzu ve aldığı kadar suyu bir karıştırma kabında birleştirip yoğurun ve katı bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarın ve yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenmiş hamurun altına ve üstüne bir miktar Eriş Un serpin ve oklavayla açın.
  • Üzerine tekrar bir miktar Eriş Un serperek hamuru oklavaya sarın.
  • Oklavanın boyu istikametinde ikiye kesin. Hamuru aynı paralelde boyuna yarım santim şeritler halinde kesin. Tekrar enine yarım santim kalınlığında kesin.
  • Mercimekleri yıkayın ve 6 su bardağı suyla haşlayın, haşlandıktan sonra hamuru ilave edin. Hamur piştikten sonra karıştırılmış yoğurdu alıştırarak çorbaya ekleyin.
  • Bir tavada naneyi tereyağında kızdırarak çorbanın üzerine dökün ve servis edin.
OKU ➤  Mahluta Çorba

Tavsiye

Marka festival olma yolunda ‘Adana’

Marka festival olma yolunda ‘Adana’

Marka festival olma yolunda ‘Adana’ 2 yıl önceye kadar belki de uçakla bile üstünden geçmedim …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir