Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Karalahana Çorbası

Karalahana Çorbası

11

Karalahana Çorbası Malzemeler:

> Yarım kilo karalahana > 2 adet kıyılmış soğan

> 50 gram tereyağı > 3 litre su (15 su bardağı)

> 250 gram haşlanmış et suyu > Mısır yarması

> 200 gram haşlanmış barbunya

> 400 gram mısır unu (3 su bardağı soğuk su ile açılacak)

> Tuz, karabiber, pul biber

Karalahana Çorbası Hazırlanışı:

Çorba için; Karalahanayı haşlayıp, süzdükten sonra kıyın. Soğanı tereyağında kavurun ve lahanayı ekleyin. 1-2 dakika çevirdikten sonra sıcak et suyunu katın. Yarım saat kaynattıktan sonra mısır yarması, barbunya ve 3 su bardağı soğuk su ile açtığınız mısır ununu katın. Tuz ve baharatları ilave edin. Tüm malzemeyi 20 dakika kaynatın ve sıcak olarak servis yapın.

OKU ➤  Karalahana Çorbası

Tavsiye

Karalahana Çorbası

Karalahana Çorbası Tarifi Karalahana Çorbası İçin Malzemeler: 10 adet taze barbunyanın içi (yaklaşık 1 su …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir