Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Köz Biberli ve Peynirli Biftek

Köz Biberli ve Peynirli Biftek

köz-biberli-ve-peynirli-biftek

 

Köz Biberli ve Peynirli Biftek Malzemeler:

8 dilim biftek (inceltilmiş)

3 dal maydanoz

200 gram dil peyniri

4-5 adet yeşil biber

1 paket (45 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Et Terbiye Çeşnisi

12 yemek kaşığı (120 ml.) su

9 yemek kaşığı (65 ml.) sıvı yağ

Köz Biberli ve Peynirli Biftek Hazırlanışı: 

Çukur bir kabın içinde Ülker Ducros Izgara ve Mangal Et Terbiye Çeşnisini, suyu ve sıvı yağı iyice karıştırın. Bifteği bu sosa yatırın. En son irice doğranmış maydanozları ilave edin, iyice karıştırın. Üzerini folyo ile örtüp baharat tadının bifteğe geçmesi ve daha lazzetli olması için buzdolabına aktarın. En az 1 saat terbiyelenmesi için bekletin. Etin mangalda her iki tarafını kızartın. Sıcakken arasına közlenmiş yeşil biber ve dil peynirini yerleştirin. ikiye katlayın. isteğe göre patlıcanlı ve fıstıklı pilav eşliğinde sıcak sıcak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir