Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Kue Lumpur Pankek

Kue Lumpur Pankek

pankekKue Lumpur Pankek Malzemeler:

75 gram margarin

250 ml. Hindistancevizi sütü

500 ml. süt

175 gram un

125 gram şeker

1 paket toz vanilya

Yarım çay kaşığı tuz

4 adet yumurta

Kuru üzüm

 Kue Lumpur Pankek Hazırlanışı:

Margarini, Hindistancevizi sütünü ve şekeri tencereye alın. Sürekli karıştırarak sütü birkaç taşım kaynatın.

Ocaktan alın. Tuzu ve vanilyayı ekleyin. İyice çırpın.

Unu ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar tahta bir kaşıkla veya spatula ile karıştırın.

Karışım soğumaya başladığı zaman kademeli olarak yumurtaları ve normal sütü ekleyin. Mikser ile 7-8 dakika iyice çırpın.

Tavayı ısıtın. Az margarin ekleyin.

Yarım su bardağı kadar karışımı tavaya dökerek küçük pankekler hazırlayın.

Hafif piştikten sonra üzerine kuru üzüm serpiştirin.

 

** İsteğe bağlı olarak kuru üzüm yerine damla çikolata ekleyebilirsiniz.

OKU ➤  Meyveli Pankek

Tavsiye

Kakaolu Pankek

Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Saber Az (4 Kişilik) Malzemeler: Hamuru İçin: 1 su bardağı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir