Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Labneli Cevizli Poğaça

Labneli Cevizli Poğaça

Labneli-Cevizli-Pogaca

Labneli Cevizli Poğaça Hazırlanışı:

Hamurundaki labne ve üzerindeki ceviz ile bu poğaça besleyici özelliğinden dolayı her zaman favorim olmuştur. Yoğurması 10 dakika, pişirmesi ise sadece 30 dakika alan poğaçanın tarifini ‘her daim elinizin altında bulundurun’ derim; yani pişir çık sokağa! Tarifine gelince 2 adet yumurtayı, 1 su bardağı yoğurdu, yarım su bardağı zeytinyağını, 1 paket kabartma tozunu, 1 çay kaşığı tuzu, 2 yemek kaşığı labne peynirini çukur bir kaba aldım. 2-2,5 su bardağı kadar unu ekleyerek iyice yoğurdum. Hamurdan küçük yuvarlak hamurlar elde ettim. Hamurun dış kaplaması için 2 dilim bayat ekmek içi ile bir avuç cevizi rondodan geçirdim. Yuvarladığım poğaçaların her tarafını, hazırladığım cevizli karışıma buladım. Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 180 derecede 30 dakika kadar pişirdim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir