Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Mantarlı Hamsi Güveci

Mantarlı Hamsi Güveci

5

 

Mantarlı Hamsi Güveci Malzemeler:

> 500 gram temizlenmiş hamsi

> 1 adet kapya biber

> 2 adet köy biberi

> 1 adet soğan

> 4 çorba kaşığı zeytinyağı

> 200 gram kültür mantarı

> 12-15 adet kiraz domates

> 3 diş sarımsak

> 1 çorba kaşığı tereyağı

Mantarlı Hamsi Güveci Hazırlanışı:

Sarımsakları kıyın. Biberleri halka halka, soğanı piyazlık doğrayın. Doğradığınız sebzeleri 2 çorba kaşığı zeytinyağında 5 dakika kavurun. Ocaktan alıp ısıya dayanıklı fırın kabına yayın. Mantarları nemli bir bezle silip dörde kesin. Daha sonra 2 çorba kaşığı zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Ocaktan alıp fırın kabına yaydığınız sebzelerin üzerine yayın. Tuz ve taze çekilmiş karabiberi de serpin. Kiraz domatesleri de dörde bölün ve temizlenmiş hamsilerle birlikte karıştırıp fırın kabına yayın. En son küçük küçük tereyağı parçalarını serpin. 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir