Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Nar Ekşili Soğan Çorbası

Nar Ekşili Soğan Çorbası

11

 

Nar Ekşili Soğan Çorbası Malzemeler:

> 3 adet soğan

> 2 çorba kaşığı zeytinyağı

> 1 çorba kaşığı tereyağı

> 1 çay bardağı kuru fasulye

> 2 adet karanfil tanesi

> 1,5 litre su

> Bir avuç kereviz yaprağı

> Tuz, top karabiber

> 2 çorba kaşığı nar ekşisi

Nar Ekşili Soğan Çorbası Hazırlanışı:

Kuru fasulyeyi birkaç saat sıcak suda beklettikten sonra tencereye aktarın. Karanfil tanelerini ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlama suyunu daha sonra çorbada kullanmak üzere ayırın, atmayın. Ayrı bir tencerede zeytinyağını ve tereyağını ısıtıp irice doğranmış soğanları kavurun. Fasulyeyi haşladığınız suyu, fasulyeleri, kereviz yapraklarını, tuzu ve top karabiberi ekleyin. 5 dakika daha haşlayıp ocaktan alın. Nar ekşisini ekleyip çorbayı karıştırın. Sıcak sıcak servis yapın.

OKU ➤  Kaya Koruğu Salatası

Tavsiye

Kayakoruğu Salatası

Kaya Koruğu Salatası

İş’in Mutfağı Fatih KAYA Executive Şef   Gastronomi Merkezi’nin mutfağında birçok farklı çalışmalara imza atmaya …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir