Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Pancarlı Bezelye Sotesi ile Taze Baharatlı Balık Köfte Tarifi

Pancarlı Bezelye Sotesi ile Taze Baharatlı Balık Köfte Tarifi

balıkköfte

 Pancarlı Bezelye Sotesi  ile Taze Baharatlı Balık Köfte Malzemeleri

100 gram somon fileto

50 gram levrek fileto

1 demet dereotu

3 adet taze soğan

1 demet maydanoz

2 diş sarımsak

1 tutam taze kekik

1 adet kırmızı pancar

100 gram bezelye

1 adet sarı biber

1 adet yeşilbiber

 

 Pancarlı Bezelye Sotesi  ile Taze Baharatlı Balık Köfte  Hazırlanışı

Önce balıkların kılçıklarını ve deri kısımlarını temizleyerek işe başlayın. Balık etlerinin hepsini bir tahta üzerinde bıçak yardımıyla kıyma kıvamına getirin. İçerisine, dereotu, maydanoz, taze soğan ve baharatları katıp köfte harcınızı tatlandırın. 140 gram büyüklüğünde ve yuvarlak şekil verdiğiniz köftenizi şekillendirin. 180 dereceye ayarlı fırında 7 dakika pişirin.  Pancarı limonlu suda haşlayın ve soğutup kabuklarını soyup, zar büyüklüğünde doğrayın.  Zeytinyağında sarımsağı hafifçe soteleyin. Pancar ve bezelyeleri ilave edip baharatlarla tatlandırın. Fırınladığınız köftenizle beraber sunum yapın.

OKU ➤  Uluslararası Bursa Gastronomi Yemek Yarışması Eker İle Lezzetlendi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir