Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Peynirli ve Otlu Omlet

Peynirli ve Otlu Omlet

28

Malzemeler:

> 2 adet yumurta

> 2 çorba kaşığı beyaz peynir

> Birkaç dal maydanoz, dereotu ve roka karışımı

> Yarım çay bardağı süt veya 1 çorba kaşığı kaymak

> 1 çay kaşığı kadar tereyağı

> 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

> Karabiber

Hazırlanışı:

Yeşillikleri ince kıyın. Yumurtaları bir kaba kırın, üzerine sütü, elinizle ufaladığınız beyaz peyniri ve kıyılmış yeşillikleri ilave edin. İyice çırpıp tüm malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı ocağa alın. Tava ısınınca yağları ilave edin. Yağın ısındığından emin olduğunuz zaman yumurtalı karışımı dökün. 2-3 dakika kızartıp omleti ikiye katlayın. Servis tabağına alıp arzunuza göre üzerine taze çekilmiş karabiber serperek tatlandırabilirsiniz.

OKU ➤  Dr. Oetker’den Gevrek Simit & İzmirli Kumru

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir