Pide Poğaça

pide-pogaca

Pide Poğaça Malzemeler:

2 adet hazır pide hamuru

1 kahve fincanı nişasta

50 gram tereyağı

İç Malzemesi:

200 gram beyaz peynir

1 çorba kaşığı zeytin ezmesi

100 gram krem peynir

1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

1 tutam pul biber

Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın sarısı

2-3 çorba kaşığı susam

Pide Poğaça Hazırlanışı:

İç malzemesi için; Beyaz peyniri rendeleyip bir kaseye alın. Zeytin ezmesini, krem peyniri, kıyılmış maydanozu ve pul biberi ilave edin. Poğaçanın iç malzemesi hazırdır. Hazır pide hamurunu yoğurma kabına alın. Nişastayı ve eritilip ılınmış tereyağını ekleyin. Yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın, her parçayı un serpilmiş tezgahın üzerinde elinizle açın. Yarısına iç malzemeyi paylaştırın. ikiye katlayıp poğaça şeklinde toparlayın. Poğaça hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, bolca susam serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir