Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Pırasalı Açma Börek

Pırasalı Açma Börek

19

 

Pırasalı Açma Börek Malzemeler:

> 2 su bardağı un

> 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

> 1 tatlı kaşığı tuz

> ¾ su bardağı su

Pırasalı Karışım İçin:

> 2 çorba kaşığı sıvı yağ

> 1 kilo pırasa

> 1 adet büyük boy soğan

> 1 kase rendelenmiş beyaz peynir

> 1 demet kıyılmış maydanoz

> Tuz, karabiber

Üzeri için:

> 1 adet yumurtanın sarısı

> 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Pırasalı Açma Börek Hazırlanışı:

Unu eleyin, tuzunu ekleyip harmanlayın. Suyu ilave edin. Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.

Pırasalı karışım için;

Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra ince ince doğrayın. Soğanı ay şeklinde doğrayın ve sıvı yağ ile kavurun. Pırasaları ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Bir tutam tuzu, ufalanmış beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu ve karabiberi ilave edip tatlandırın. Dinlendirdiğiniz hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımı ile hazır yufka inceliğinde açın. Her yufkanın üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün. Yarım ay şeklinde kesip hamurun uzun kenarına ıspanaklı karışımdan yayın. Rulo şekline getirin, yağlanmış küçük boy bir fırın tepsisine, ortasından başlayıp spiral şeklinde sararak dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tamamlayın. Yufkalar tamamlanınca üzerine önce zeytinyağı, sonra da yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

OKU ➤  Pırasalı Börek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir