Ana Sayfa » Tarifler » İçecek Tarifleri » Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı

Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı

Malzemeler
• 500 gram yoğurt
• 2 su bardağı su
• Yarım demet dereotu
• 3 dal taze reyhan
• 1,5 çay bardağı haşlanmış buğday
• 1 çay bardağı haşlanmış nohut
• 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
• 1 çay kaşığı haspir otu
• 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu

 

Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı Tarifi:
Yoğurda suyu ilave edip iyice çırpın. Kıyılmış reyhanı, haşhaş tohumunu, dereotunu, haşlanmış nohut ve buğdayı ilave edin. İyice karıştırın. En son haspir otunu ekleyin. İsteğe göre buz ilave ederek servis yapın.

OKU ➤  2013’ün en tatlı yatırımı ‘Tatlıcı Tombak’

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir