Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Şeftalili Tart

Şeftalili Tart

35

 

Şeftalili Tart Malzemeler:

> 250 gram un

> 70 gram toz fındık

> 130 gram pudra şekeri

> 150 gram margarin

> 1 adet yumurta

> Vanilya

İç Harcı İçin:

> 4 adet kabukları soyulmuş şeftali

> Toz şeker

Üst Harcı İçin:

> 170 gram toz fındık

> 35 gram pudra şekeri

> 80 gram tereyağı

> 2 adet yumurta

> 15 gram un

 

Şeftalili Tart Hazırlanışı:

Hamur malzemelerini bir kapta yoğurun. Tart kalıbına ince bir şekilde yerleştirin. Şeftalileri hafif haşlayın. İnce ince dilimleyip tart kalıbına hamurun üzerine yerleştirin. Üst harç malzemelerini karıştırıp hazırlayın. Fındıklı karışımı şeftalilerin üzerine yayın. 180 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.

OKU ➤  Çayın ve kahvenin vazgeçilmezleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir