Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Supangleli Kek

Supangleli Kek

supangleli-kek

Supangleli Kek Malzemeler:

> 4 adet yumurta
> 1 su bardağı pudra şekeri
> 1 çay bardağı fındık yağı
> 1 çay bardağı portakal suyu
> 2 su bardağı un
> 1 paket kabartma tozu
> 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
> 1 paket hazır supangle (toz halinde)
> 2 çorba kaşığı damla çikolata

Supangleli Kek Hazırlanışı:

Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar yüksek devirde çırpın.
Yağı ve portakal suyunu ekleyin. Orta devirde 1 dakika daha çırpın.
Elenmiş unu, kabartma tozunu, rendelenmiş portakal kabuğunu, damla çikolatayı, toz halindeki supangleyi ekleyin.
Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak tüm malzemeyi birbirine yedirin.
Karışımı yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba dökün.
180 dereceye ayarlı fırında, 45-50 dakika pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir