Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Unsuz ve Şekersiz Kurabiye

Unsuz ve Şekersiz Kurabiye

Unsuz-ve-Şekersiz-KurabiyeUnsuz ve Şekersiz Kurabiye Malzemeler:

2 adet muz

150 gram yulaf ezmesi

50 gram kuru üzüm

4-5 adet büyük boy hurma (tercihen yumuşak olandan)

1 çorba kaşığı rendelenmiş Hindistancevizi

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı zencefil

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Unsuz ve Şekersiz Kurabiye Hazırlanışı:

Yulaf ezmesi ve muzları çukur bir kaba alın. Çatal yardımı ile ezmeye başlayın.

Kuru üzümü küçük küçük, hurmayı da küp şeklinde doğrayın ve muzlu karışıma ekleyin.

Sonra sırasıyla Hindistancevizi, dolmalık fıstık, tarçın ve zencefili de ekleyerek iyice yoğurun.

Karışım çok cıvık olursa kontrollü olarak bir miktar yulaf ezmesinden ekleyin.

Yulaflı hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine spatula yardımı ile üzerini düzleştirerek yayın.

Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 10-15 dakika kadar pişirin.

Tepsiyi fırından alın, pişen hamuru istediğiniz boyutlarda kesin. Fırının ısısını 200 dereceye çıkartın. Kurabiye hamurlarını  ısıtılmış fırında 10 dakika daha pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

OKU ➤  Marmelatlı Kurabiye

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir