Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Zeytinyağlı Enginar & Fava

Zeytinyağlı Enginar & Fava

zeytinyagli-enginar

Zeytinyağlı Enginar & Fava Tarifi

Zeytinyağlı Enginar & Fava İçin Malzemeler:

Enginar İçin:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 çay bardağı taze bezelye içi
1 yemek kaşığı un
4 adet enginar
1 adet portakalın suyu
1 su bardağı su
Toz şeker
Tuz

Fava İçin:
Yarım kilo kuru bakla
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 demet dereotu
1 adet havuç
1 adet küçük boy patates
2 yemek kaşığı toz şeker
4 su bardağı su
Tuz

Zeytinyağlı Enginar & Fava Hazırlanışı:

Fava için; Baklayı 3 saat önceden ılık suda ıslatın. Soğanı iri iri doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun. Ardından baklayı, irice doğranmış patatesi, havucu, şekeri ve tuzu ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte, malzemeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Favanın çok sulu olmaması için suyunu çekmesi gerekir. Daha sonra el blenderi ile iyice püre haline getirin. En son kıyılmış dereotu ilave edin. Karıştırıp soğuması için bekletin.

Enginarlar için; Soğanı yemeklik doğrayın. Tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun. Parizyen kaşık yardımı ile çıkardığınız top şeklindeki  patates ile havucu ve bezelyeleri de ekleyin. 1-2 dakika kavurduktan sonra unu ekleyin. Birkaç dakika kadar kavurun. Portakalın suyu ile normal suyu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca enginarları yerleştirin. Tuzunu ve şekerini de serpin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına enginarların boyutuna göre favayı yerleştirin. Üzerine enginarı, enginarların ortasına da garnitürlerini yerleştirin. Sızma zeytinyağı ile tatlandırıp servis yapın.

OKU ➤  Kıymalı ve Pirinçli Enginar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir