Antakya Tarsus Usulü Balkabağı Tatlısı

Kategori : Manset,Tatlılar |

Malzemeler:
√ 1 kilo balkabağı
√ 250 gram kireç
√ 1 kilo toz şeker
√ Yarım limonun suyu

Antakya Tarsus Usulü Balkabağı Tatlısı Tarifi;
Balkabağını elma dilimi şeklinde doğrayın, kabuklarını soyun. Sönmemiş kireci (1 kg kabağa 250 gram kireç gelecek şekilde) bir tencere de söndürün.
Sönmüş kireci soğuttuktan sonra sadece suyu kalacak şekilde özenle süzün. Doğranmış kabağın üzerine kireç suyunu, üzerini tamamen kapatacak şekilde dökün.
Bu şeklide 12 saat bekletin.
Bekletme işi bittikten sonra kabakları kireçli sudan çıkartıp 3-4 defa bol suyla yıkayın. Daha sonra kabakları irice bir tencereye aktarıp üzerini tamamen kapatacak şekilde suyla doldurun. Kabak çok az yumuşayana kadar yaklaşık bir saat kısık ateşte kaynatın.
1 kilo kabağa 1,5 kilo şeker gelecek şekilde üzerine şeker ilave edin. Yaklaşık 4 saat kısık ateşte kaynatın. Dört saat sonra ocaktan almadan önce yarım limon suyunu sıkıp 5 dakika daha kaynatın. Bu arada tatlının üzerinde biriken köpükleri kaşık yardımıyla özenle alın. Tatlıyı ocaktan alın. Oda ısısında soğuttuktan sonra arzunuza göre tahin eşliğinde Datça bademi ile süsleyebilirsiniz.
Bülent Sancakdar’ın notu: Kabağı, Düzce yöresinin ya da Çukurova’da yetişen kabaklardan tercih etmelisiniz. Yani kabak, oldukça sert olmalıdır.

1 yazısına 1 yorum yapılmış

  1. guzellik uykusu ne derdi briuiyolmm ama ben karisik’ diyorum: )bi tutam iyi, bi tutam kotu..ve arkadan aglayan uzumler yaziya gelince bunca sheyi kul ahmet’in ceketi alir ahmet bey’in ceketi ise birakir sarkilar icin bi suru tesekkur

    Philipp
    11 Mart 2012 - 20:50
    Cevapla

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 cookies