Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Ispanak Köklü Çorba

Ispanak Köklü Çorba

35

Ispanak Köklü Çorba Malzemeler:

> 2 bağ ıspanak kökü

> 1 adet soğan

> 250 gram kıyma

> 2 su bardağı yoğurt

> 2-3 çorba kaşığı un

> 1,5 çorba kaşığı tereyağı

> 1 tatlı kaşığı kuru nane

> 1 tatlı kaşığı pul biber

> Tuz

Hazırlanışı:

Kıymayı çukur bir kaba alın. Tuzu ve karabiberi ekleyip yoğurun. Daha sonra kıymalı karışımdan yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve parçaları avucunuzun içinde yuvarlayıp küçük top köfteler hazırlayın. Ispanak köklerini birkaç kez yıkayıp süzdükten sonra küçük küçük doğrayın. 2-3 dakika kavurup ıspanak köklerini ilave edin. Arada bir kontrollü olarak karıştırarak 7-8 dakika daha kavurun. Son olarak yoğurduğunuz köfte hamurlarını ilave edin. Birkaç dakika kadar da köftelerle birlikte pişirin. Nane ve pul biberi ekleyip tatlandırın. Ocaktan alın. Oda ısısındaki yoğurdu ve unu çukur bir kapta çırpın. Üzerine 7 su bardağı suyu veya et suyunu ekleyerek çırpmaya devam edin. Ayrı bir tencereye aktarıp sürekli karıştırarak kaynatın. Çorba kaynayınca tuzunu ve önceden hazırladığınız ıspanaklı köfte karışımını dökün. Çorbayı bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıcak sıcak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir