Ana Sayfa » Tarifler » Salata Tarifleri » Tavuklu ve Patatesli Kuzukulağı Salatası

Tavuklu ve Patatesli Kuzukulağı Salatası

kuzu-kulagi

Tavuklu ve Patatesli Kuzukulağı Salatası

(4 Kişilik)

 

Malzemeler

1 demet kuzukulağı

1 adet tavuk göğüs eti

Yarım kilo taze patates

5-6 adet sivri biber

10-12 adet kiraz domates

2 çay kaşığı hardal

Yarım limonun suyu

Tuz, karabiber

Zeytinyağı

 

Hazırlanışı:

Patatesleri kabuklarıyla yıkayıp derin bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kaynadıktan sonra orta ateşte 20 dakika kadar haşlayın. Patateslerin pişip pişmediğini bir bıçak ya da çatalla kontrol edin. Haşlanan patatesleri elinizi yakmayacak ısıya gelene kadar soğutun ve kabuklarını soyup küp küp doğrayın.

Tavuk göğüs etini dilimleyin. Bir kaba alın ve üzerine 2 -3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı ocağın üzerinde iyice ısıtın ve tavukların her iki tarafını 2-3 dakika pişirin. Bir tabağa alıp üzerine tuz ve karabiber serpin.

Sivri biberleri yemeklik doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayın. Kiraz domatesleri ikiye kesin. Kuzukulağını yıkayıp yaprakları iyice kurutun.

Sosu için; Hardalı, limon suyunu,  tuzu ve karabiberi bir kabın içinde karıştırın, karıştırmaya devam ederken yavaş yavaş 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyin. Sosunuz hazırdır. Salata malzemesine sosu ekleyerek tatlandırın. Servis tabağına alın. Izgara tavuk etleri ile birlikte hemen servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir